duminică, 9 noiembrie 2014


 

De ce apar ciupercile în decorurile de Crăciun?

 

Ştiţi de ce apar ciupercile în decoraţiunile de Craciun? Dacă nu cunoaşteţi povestea acestor elemente de decor atât de populare printre ornamentele de brad, veţi afla acum.
Șamanii inuiţi obișnuiau să mănânce Amanita Muscaria, o celebră ciupercă otrăvitoare, în cadrul ceremoniilor de Reînnoire Anuală care aveau loc în timpul iernii. Primul efect era un somn adânc asemănător comei. Când se trezeau, drogul le stimula sistemul muscular în așa fel încât cel mai mic efort avea rezultate spectaculoase.
Efectul asupra animalelor era în general asemănător și, în mod tradiţional, un ren puternic drogat cu această ciupercă păzea fiecare șaman în timpul ritualului. Astfel, misionarii creștini ajunși în Laponia au găsit un mit păgân despre reni care puteau zbura. De la aceasta abilitate specială la povestea saniei lui Moş Crăciun, sanie trasă de reni, nu a mai fost decât un pas. În felul acesta a ajuns Moş Crăciun în sanie…:)
Aceasta este adevărata origine a legendei despre sania zburătoare trasă de reni, iar culoarea costumului moșului poate proveni de la culoarea pălăriei ciupercii. În prezent, inuiţii încă mai împrăștie ciuperci în zăpadă pentru a strânge renii laolaltă.


Concluzie:


Deci, Moş Crăciun este unul şi acelaşi personaj cu şamanul. :)
Iar, ciuperca Amanita Muscaria datorită calităţilor sale psihedelice a mai fost comparată cu lumina lui Dumnezeu. 

P.S. "Substanţele psihedelice sunt ilegale nu pentru că un guvern iubitor este preocupat că ai sări de la fereastră, de la etajul trei.
Substanţele psihedelice sunt ilegale pentru că dizolvă structurile de opinie şi de cultură stabilind modele de comportament şi procesare de informaţii.
Te deschid către posibilitatea că, tot ceea ce cunoşti este greşit". 

By Terence McKenna


"Psychedelics are illegal not because a loving government is concerned that you may jump out of a third story window.
Psychedelics are illegal because they dissolve opinion structures and culturally laid down models of behaviour and information processing.
They open you up to the possibility that everything you know is wrong".

By Terence McKenna

Sursa de insipratie: http://www.casa-gradina.ro/de-ce-apar-ciupercile-in-decorurile-de-craciun/



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu