sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Sfaturi utile de la conferinta ANATECOR, 2010, a prof. dr. apifitoterapeut Andritoiu

Sfaturi utile


Sfaturi utile prezentate in cadrul conferintei ANATECOR de la Iasi, 2010, de catre prof. dr. si apifitoterapeut, Lector Anatecor - Andritoiu.

1. În absenţa estrogenilor nu se ionizează calciul. De aceea femeile cu fibroame sunt femei hipocalcemice, iar femeile care prezintă chisturi ovariene, acestora le scapă calciul ionic. Adică nu asimilează calciul ionic. De aceea trebuie lucrate şi stimulate hipofiza şi gonadele prin reflexoterapie, presopunctură şi alte tratamente.

2. Vasele de sânge şi tot sistemul nervos sunt râuri de sentimente care curg.

3. Nu papiloma virus provoacă cancerul de col uterin. El se vindecă 90% spontan, odată cu creşterea imunităţii. Acesta – papiloma virus - se rezolvă cu aport de calciu ionic sau prin stimularea sau echilibrarea menţinerii calciului ionic în corp, adică reechilibrarea metabolică a calciului ionic. Acelaşi lucru este valabil şi pentru hepatita B.

4. Calciul ionic produce serotonină în corp.

5. Serotonină se găseşte în corpul uman, somon şi porc (carne de porc).

6. În solurile unde este prezent Calciu, este prezent şi Seleniul.

7. Vitamina E este zero în corp dacă nu se administrează cu Seleniu. Deci ea nu se absoarbe în corp fără Seleniu. Seleniul favorizează absorbţia de vitamina E (de aceea românii mănâncă peşte cu mujdei de usturoi – peştele are Omega 3, vitamina E, iar usturoiul conţine Seleniu.

8. Un bun modulator de calciu este - foaia de Dafin. Puneţi în mâncare foi de dafin, mai ales dacă suferiţi de ciocuri pe coloană.

9. Varza conţine Calciu, Magneziu şi Fosfor, aşa că, mâncaţi multă varză crudă. J Atenţie însă pentru cei care suferă de hipotiroidie. Nu prea este recomandată dacă suferiţi de hipotiroidie. Cei cu hipotiroidie nu au voie să mănânce crucifere – varză, broccoli, conopidă.

10. Mâncaţi lapte acru – dar cel făcut de casă, păstrează echilibrul probiotic în corp şi PH-ul echilibrat în corp.

11. Heringul are mai mult colesterol decât carnea de porc, aşa că, mai bine mâncaţi carne de porc.

12. Codul , peştele Cod – conţine Seleniu la discreţie şi nu are colesterol. Aşa că, mâncaţi Cod.

13. Vitamina C favorizează absorbţia de Fier. Adică, decât să iei Fier, mai bine iei Vitamina C. Administraţia de Fier poate să producă constipaţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu