sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Detoxifierea pielii

Detoxifierea pielii

Pentru eliminarea toxinelor în practica masajului Chi Nei Tsang, noi folosim diverse metode de acţiune asupra pielii abdomenului, începând de la ombilic.Acesta este locul prin care ombilicul fetusului a primit hrana şi a eliminat toxinele. În calitate de centru originar al corpului, ombilicul este întotdeauna conectat la toate organele interne. Orice toxine nepurificate de către organe sunt depozitate la nivelul ombilicului pentru a fi apoi eliminate.

Masând uşor şi stimulând suprafaţa pielii din jurul ombilicului, puteţi ridica la suprafaţă tensiunile şi toxinele din profunzimile corpului. Atunci când toxinele se află la nivelul pileii, este mai uşor să le descoperiţi şi să le eliminaţi. Cu cât veţi lucra mai mult la suprafaţa pielii cu atât mai uşor va fi să acţionaţi ulterior asupra straturilor din profunzime. Pielea este un depozit pentru excesul de toxine din organele interne. Eliminând toxinele stocate la nivelul pielii, creaţi un spaţiu, deschis, pur. Atunci organele vor putea elimina mai multe toxine către spaţiul eliberat. În unele cazuri, pielea poate să transpire, în loc să se cureţe, pentru că organele au eliberat din nou toxine către piele. Odată purificată, pielea îşi va recăpăta echilibrul.

Toxinele, tensiunea şi încordarea din abdomen blochează, de asemenea, fluxul energetic din centrul vital al corpului – ombilicul sau Tan Tien-ul. Purificând zona abdominală, Chi-ul prenatal va circula fără obstacole şi va deveni mai puternic.

Atenţie: Dacă pacientul are negi sau aluniţe în regiunea ombilicului, nu se recomandă masajul acestei zone. Asemenea formaţiuni arată că există o problemă virală foarte serioasă şi se recomandă consultaţia unui medic. Totuşi pacientul poate fi învăţat cum să acţioneze asupra propriului ombilic.

Sursa: Fundatia Armonita, Editura Armonita, Bucuresti, 2007
Colectia de carti a Sistemului Tao Universal
Chi Nei Tsang I
Masajul Chi al organelor interne

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu