sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Cauzele imbolnavirilor cel mai des intalnite in practica

Boala, din punctul de vedere al terapeutului bioenergetician , este anuntata in biocampul omului inainte ca ea sa se instaleze in organism, iar cauzele sale preced dezechilibrul energetic.
Pe un fond psiho-fizic mostenit , fiecare om face anumite greseli : de gandire, intentionale, de manifestare, in relatiile cu sine si cu cei din jur , prin cuvant sau fapte. Pot exista erori de alimentatie , generate in special de preferinta manifestata fata de anumite gusturi ,excesele in general, alimentare sau sexuale, suprasolicitarea fizica sau nervoasa.
Pentru a ne afla in echilibru alimentar ar trebui sa ne organizam meniurile in asa fel incat cele cinci gusturi principale sa fie prezente la fiecare masa.
Omul a fost creat de Dumnezeu sa traiasca pe Pamant in armonie cu natura, fiind in perfecta rezonanta cu ritmurile Universului si ale planetei mama. Prin comportarea dizarmonica intai se perturba echilibrul personal, apoi cel al familiei, al societatii in general, atragand in acest fel boala.
Una din cele mai frecvante cauze, pe care le-am intalnit la pacienti este atasamantul pentru oameni, obiecte, idealuri, in detrimental iubirii de Dumnezeu si a iubirii de sine.
La celalalt pol am intalnit mandria exagerata, care genereaza ruptura intre omul adevarat ( cel care simte ca este el insusi ) si imaginea sa deformata, falsa.
Slabirea rezistentei la factorii de stres atrage scaderea imunitatii corpului. Intrucat ritmurile vietii moderne sunt destul de alerte , se impune o practica personala, care sa contrabalanseze aceste influente, spre exemplu exersarea unor modalitati de relaxare, meditative sau initierea unor demersuri pentru imbunatatirea calitatii somnului.
Campurile geomagnetice perturba fluxurile energetice ale fiintei umane, conducand uneori la imbolnaviri grave . Din acest motiv verificarea zonelor propuse pentru construirea de locuinte , traditionala la inaintasii nostri, ar fi de dorit sa revina in actualitate.
Fiecare dintre noi, daca doreste sa fie in armonie cu Dumnezeu, cu sine insusi, cu ceilalti si cu natura, isi poate pastra sau imbunatati starea de sanatate, mentinand echilibrul personal si al intregului din care face parte.

Articol scris de Sorinel Balan - bioenergoterapeut

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu