joi, 16 decembrie 2010

Corpul nostru-Un Templu!


Aşa cum budhistii au grijă de templul lor de rugăciune, aşa cum creştin-ortodoxii au grijă de bisericile lor şi de familiile lor, aşa trebuie să avem şi noi grijă de corpul nostru.

Corpul trebuie îngrijit - adică trebuie să-l alimentezi bine ca să funcţioneze corect, dar într-un mod sănătos, adică nu trebuie să aduci praf în templu, gunoaie, reziduri...etc...Ce înseamnă acest lucru?
Că având un mod de viaţă sănătos - fără alcool, tutun, cafea, excitanţi alimentari, cum ar fi Coca-Cola, dulciuri în exces, grăsimi, prăjeli şi E-uri şi vom ţine şi post atunci vei avea un templu curat şi stralucitor, cu destul loc şi lumină unde să te rogi.


Nu degeaba sunt făcute posturile. Ele sunt făcute pentru o curăţare şi dezintoxicare adecvată şi cu atât mai mult dacă se ţine şi postul de rugăciune. Acest tip de post ajută foarte mult oamenii în dizarmonie.

Biblia ne învaţă să ducem, de fapt, un mod de viaţă sănătos.

În lumea noastră informatională, modernă, unde totul se petrece cu viteza luminii, nu mai găsim timp pentru noi, pentru odihna noastră, pentru tihna noastră, pentru corpul nostru. Mintea nu mai apucă să se liniştească, pentru că avem prea multe de făcut. Acest lucru se întâmplă şi datorită dorinţelor prea multe pe care le nutrim – haine, cosmetice, reviste, market-uri, shopp-ing, TV, servici, casă, copii, etc.

Mass-media, presa şi societatea hrănesc astfel de dorinţe prin modul de prezentare a revistelor, emisiunilor, etc. Şi uite aşa uităm noi de unde ne tragem – de la taica de la ţară şi de maica, bunica, de la ţară etc.

Dacă aducem aminte într-o discuţie de bunicii de la ţară, vorbim de ei ca şi cum ar fi antici şi de demult. Am uitat rădăcinile noastre şi de unde ne tragem.

Dacă avem un mod de viaţă sănătos, vom avea un templu frumos şi nu vom mai avea aşa de multe probleme cu diversele diete, care sunt un stress cotidian şi foarte la modă.

Vă doresc un TEMPLU curat şi strălucitor, unde oamenilor şi vouă să le fie drag să vină şi să se roage!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu