duminică, 19 decembrie 2010

Cele 5 greşeli care te pot duce la insomnii


Oamenii, de cele mai multe ori fac câteva mici greşeli înainte de culcare. Poate fi doar o singură greşeală sau pot fi mai multe. Ideea este că dacă încerci să îndrepţi acest lucru, eliminând câteva din proastele tale tabieturi zilnice, somnul tău va fi cu mult mai odihnitor. Trebuie doar să pui în practică acest lucru. Practica şi exerciţiul fac diferenţa. Astfel, cele 5 greşeli care te pot duce la insomnii sunt:




  1. Urmărirea programelor TV prea aproape de ora ta de somn, de culcare.
  2. Moţăitul. Nevoia de somn se construieşte pe toată perioada zilei şi ar trebui, să pici, să-ţi vină somnul chiar în perioada când ar trebui să mergi la culcare. Moţăielile sau dormitatul din perioada zilei disipează acel moment de dinaintea somnului de noapte. Adică, dacă moţăi prea mult pe perioada zilei, îţi va fi mai greu să adormi, seara la culcare.
  3. Consumul de alcool înainte de culcare. (Nu mă refer aici la paharul de vin care e benefic pt. a produce un somn bun). Consumul de alcool exagerat o să te facă să te trezeşti de mai multe ori pe timpul nopţii.
  4. Animale în camera unde dormi. Câinii sforăie şi pisicile miaună sau vânează câte ceva prin cameră.
  5. Somnul prelungit. Nu toată lumea are nevoie de 8 ore de somn. Distanţa de somn poate fi mare - de la 4 la 11 ore. Gândeşte-te cât de mare este nevoia ta de somn la sfârşitul unei lungi vacanţe. Şi apoi observă ce se întâmplă dacă dormi aşa de mult? Dacă te trezeşti înaintea ceasului deşteptător, aceea este ora ta magică. Adică, aceea este ora ta de deşteptare.

Faceţi câteva dintre aceste greşeli?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu